Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu

RadioMaster T8

RadioMaster T8

A RadioMaster is megjelenteti első gamepad stílusú távirányítóját.

A rádiótávirányítók piacán 2020-ban átütő sikert arató RadioMaster folyamatosan bővíti termékkínálatát

A RadioMaster első átütő sikerét a RadioMaster TX16S távirányítójának köszönheti.

2020 második felében lépett piacra a RadioMaster TX16S SE változattal, mely az elődjének egy olcsósított verziója. A fullos szetthez képest ebben azonos foglalatban, de potenciométeres gimbal került és a CYRF6936, az A7105 és az NRF24L01 chip is kikerült a elselyéből. Azt gondoljuk, hogy ez a karcsúbb - csak egy chip-et tartalmazó - változat bőségesen kielégíti a vevők 99 százalékának igényeit, mivel a CC2500-as TexasInstrument chip Corona, Hitec, Futaba S-FHSS, FrSky D16/D8, RadioLink, Graupner HoTT és még sok más vevőegységgel is képes együttműködni, ami talán a mai piac túlnyomó többségének megfelel.

A következő vááltozattal a Radiomaster kicsit megcsúszott, mert karácsonyra tervezte, de az engedélyeztetési folyamatok miatt éppen kicsúszott a karácsonyi dömpingből. Így a RadioMaster TX12 csak az év utolsó napjaiban jut el a boltokba. Ez a készülék szinte minden tudásában a TX16S SE-t hozza, csak kissebb kivitelben. Ezzel megcélozva azokat, akik a kis és kompakt méretű távirányítókat kedvelik. A méret csökkentésnek esett áldozatul a RadioMaster-re oly jellemző igen jó minőségű színes érintőképernyős kijelző és a helyére egy 18x64 pixeles monocrome LCD került. Ez a kijelző a menük közti navigáláshoz pontosan elegendő, de a fancy színes képek és különleges megjelenítési funkciókról le kell mondanunk.

Többen kérdeztétek már tőlünk, hogy a RadioMaster fog e piacra dobni gamepad stílusú távirányítót.
A kérdés logikus, hiszen a ma legmenőbb távgyártónak nincsen ilyen formavilágú távirányítója. Márpedig vannak, akik a számítógépes játékokból indulva, vagy valami egyéb okból, de ezt a formavilágot keresik.

Nos, van egy jó hírünk.
Most tudtuk meg a RadioMaster-től, hogy hamarosan bejelentésre kerül a RadioMaster TX8 távirányító, ami ezt a piaci szegmenst célozza.


A RadioMaster TX8 valamikor a jövő év elején kerül bemutatásra és valószínűleg már az első negyedév vége felé a boltokba fog kerülni.

A gyártó két változatban tervezi piacra dobni RadioMaster TX8 és TX8 PRO néven. A két változat néhány design beli különbségen felül abban fog különbözni, hogy a Pro verzióhoz hozzá fogják csomagolni a leszedhető kijelzőt.
A RadioMaster TX8 minden a RadioMastertől megszokott kiválló minőségű funkciót tartalmazni fog, így OpenTX firmware és CC2500 chip lesz a termékben.

Az eddigi információk alapján azt gondoljuk, hogy a jelenlegi piac legsikeresebb gyártója a RadioMaster ezzel újabb fejtörést fog okozni a piacon ma kevesebb érvvel rendelkező konkurenseinek.

És zárszónak néhány kép a várt termékről: